Home Zprávy S učením se cizího jazyka pomůže AI. České DuoCards získává 15 milionů korun od N1

S učením se cizího jazyka pomůže AI. České DuoCards získává 15 milionů korun od N1

by Redakce
DuoCards

Naučit se více než 100 světových jazyků hrou – to umožňuje česká aplikace DuoCards, která svým uživatelům pomáhá osvojit si cizí jazyk prostřednictvím flash kartiček, které si sami v aplikaci vytvoří. Český startup nově získává investici ve výši 15 milionů korun od tuzemského venture kapitálového fondu N1 (dříve Nation 1). Finanční injekci DuoCards využije na rozvoj dalších funkcí aplikace a marketing zaměřený na americký a celosvětový trh.

„Časy, kdy jsme se učili cizí jazyky z papírových učebnic, jsou dávno pryč. Dnes vám k tomu stačí funkční aplikace, která vám látku dodá interaktivní formou. DuoCards si podle nás s touto výzvou poradila zatím nejlépe ze všech aplikací, které dnes můžete vyzkoušet,“ říká Jaroslav Trojan, managing partner fondu N1.

Jaroslav Trojan - N1
Jaroslav Trojan, Managing Partner @ N1. Autor: N1

Naučte se jazyk po svém

Na rozdíl od jiných jazykových aplikací si může uživatel v DuoCards vytvářet a ukládat vlastní učební flash kartičky na základě článků nebo videí v cizí řeči. V tom uživateli pomáhá i umělá inteligence v podobě virtuálního asistenta, která mu látku doporučuje. Propojením s platformami jako Google či DeepL překladač a dalších zajišťuje výuku více než 100 světových jazyků. Aplikace také uživateli zpětně připomíná slova, která nejčastěji zapomíná. Veškerý obsah, který uživatelé vytvoří, je také možné sdílet a využít jako vlastní učební materiál. Jazykový obsah tak kromě 15 lingvistů tvoří i samotná komunita uživatelů.

„Nápad vznikl z mé vlastní potřeby. Když jsem se učil portugalsky, nenašel jsem jedinou aplikaci, která by mě cizí jazyk dokázala smysluplně a interaktivně naučit. Během tří měsíců jsem naprogramoval základy vlastní aplikace, která si ihned v prvních dnech získala první uživatele. Jsem nadšený, že se během tak krátké doby dokázala rozšířit a vybudovat silnou komunitu uživatelů, která pomáhá v jejím dalším rozvoji,“
dodává Petr Heralecký, spoluzakladatel a CEO DuoCards.

DuoCards
Radim Poloch a Petr Heralecký, spoluzakladatelé DuoCards. Autor: DuoCards

15 milionů korun a silný marketing na celém světě

Za tři a půl roku od založení si DuoCards stáhlo do svých telefonů už dva miliony uživatelů. Měsíčně si dnes aplikaci nainstaluje průměrně 100 tisíc dalších. Startup proto v letošním roce podpořil český venture kapitálový fond N1 částkou 15 milionů korun. Pro DuoCards je to jeho první externí investice.

„Finanční injekci využijeme především pro zdokonalení naší aplikace a rozvoj nových funkcí. Posílit plánujeme také marketing, který jsme si doteď dělali sami. Nyní bychom chtěli marketingové aktivity rozjet ve větší míře i v dalších zemích,“
doplňuje Heralecký.

První verzi aplikace DuoCards vytvořil v roce 2020 Petr Heralecký, ke kterému se zanedlouho na pozici spoluzakladatele připojil Radim Poloch. Oba zakladatelé mají za sebou mnoho zkušeností s vývojem webových a mobilních aplikací. Dnes aplikaci využívají uživatelé 120 zemí a je dostupná nejen pro Android, iOS a prohlížeč, ale také prostřednictvím rozšíření v prohlížeči Chrome.

Využití AI v podnikání - AI startupy

Číst dále

AI Crunch

Online magazín AI Crunch přináší informace ze světa umělé inteligence. Sleduj nové trendy a nadějné startupy využívající potenciál AI. Obsah pro tebe chroustáme do čtivé podoby.

©2024 AI Crunch